- Vad har hänt sen sist? -

Idag har jag haft en skön pysseldag här hemma.. inte papperspyssel alls, utan ett litet annorlunda projekt. Kan inte visa bild på det förrän om nån dag, eftersom det är till en tävling, men det kommer! En lite annorlunda sida av mig kan jag hinta om  ;)

I går körde jag freestyle-scrapkurs på jobbet och det var ett flitigt tjejgäng som knappt ville gå hem ;) Temakurser är så himla kul.. Min inspirations LO är kvar där o ska fixas till lite, så bild kommer först lite senare. och i  morrn ska jag scrappa hela dan med sällskap o det ska bli jättekul. Det är alldeles för långt mellan gångerna jag scrappar organiserat, för när jag är hemma så gör jag ju annat o det tar sån tid.. För en gångs skull har jag massor av foton, nya papper o dekorationer, en sprillans ny  MIMI Travelmate som bara väntar på att bli fylld med scrapgrejer..
oh, vad jag längtar till i morrn :D
image133
Just det ja.. min lilla tampongask blev vinnare i sin kategori på utmaningsrallyt!! jihoo vad glad jag blev :D

På lördag ska vi på 30års-fest.. va sjutton ger man till en tjej som fyller 30, som har allt man behöver hemma, inte har nån direkt hobby, är småbarnsmamma och dessutom en svägerska? Jag har verkligen idétorka o Lasse har inte fått nån vettig önskelista ur sin bror heller.. Hinner inte beställa nåt på nätet, och jag bör kunna handla det innan fredag, eftersom jag jobbar på lördag dessutom.. och det bör ju vara i Helsingborg alt Ängelholm!
HJÄLP!! 

Sommar i bloggen

Bara för att vädret var så trist idag, så kände jag ett sug att göra sommar i bloggen i stället. Hoppas ni tycker den är lika härligt somrig som jag tycker! :)

Ett kort inlägg bara, jag har projekt upp över öronen.. men förhoppningsvis kan jag visa några av dom i morron.
Ha en skön pingstafton!

                 image134

Rally

I helgen har det varit utmaningsrally och  jag hann med nöd o näppe, två utmaningar. Vi har haft nattbesök från Stockholm i natt, vilket såklart var jättekul.. men jag hann inte pyssla nånting igår o deadline var redan kl 12 idag. Men jag fick iaf nästan 2 timmar på förmiddan idag o på den tiden hann jag vara med i utmaningen  Kortutmaning - Mors Dag

image129

och utmaningen Scrappa en nyttogrej

 klicka för större bild.

Ett kort till mamsen alltså och en praktisk liten ask. Vem har inte gömt undan tampongasken i badrummet när det kommer gäster!? Den här är ganska diskret o bra mycket trevligare :) 

Nä nu får jag allt gå o pyssla vidare! Det var så många kul utmaningar, så jag tar med mig ideérna till sen.. ett är redan påbörjat. Kommer väl här inom kort..

Förresten, jag lovade ju att hojta om FREESTYLE SCRAPBOOKING kursen på StoryHouse!
hojt hojt!! nu ligger info under kurser på sidan. Inte missa ;)
Ta ut svängarna ordentligt o våga scrappa lite "vildare"!

*swoooooosch, iväg till pysselhörnet*
__________________________________________________________________________________________

Reflektioner

Så här på Norges nationaldag har jag tillbringat dagen hemma på sofflocket mest. Tanken var en storstädning, men jag har varit så trött.. lille Lukas o jag har sovit 1½ timme på soffan o det var sååå mysigt :)

I stället gav jag mig tid för lite tankar och reflektioner, innan jag klev upp..

1.  Jag är oerhört glad för alla kommentarer o beröm jag får för mina alster! Ni ska veta att jag glädjs väldigt mycket åt dom och det är det som får min kreativitet att flöda. Tack alla ni som både läser o skriver och ni som läser "i smyg" ;) Det är oerhört smickrande :)

2.  Det finns alldeles för få bra kort på mig själv.. jag känner att jag får anstränga mej att hitta roliga bilder att scrappa, därför blir det lättare att bara göra kort.. även om det är kul. Alltså, jag behöver bli både mer frekvent och bättre framför kameran. Tanken att börja mitt BOM album kommer ju lixom aldrig igång annars..

3.  Jag är så tacksam för den tid jag jobbat och inspirerat på
StoryHouse. Jessica peppar mig och får mig att utvecklas.. Tack! jag har lärt mig väldigt mycket på den här tiden och jag hoppas få lära mig ännu mer framöver!

4.  Jag är så sugen att gå på kurs! Både fotokurs och lite annat smått o gott.. får se vad som händer i höst.

5.  Jag har tänkt skicka in bidrag till två tävlingar, men inspirationen är sådär. Dags att rycka upp sig! deadline är snart här..

6.  Hela dan har gått och jag har inte städat klart sovrummet, fast vi får gäster på lördag. Det här blir en lååång kväll!

Till sist några kreativa alster som jag gjorde för ett tag sen..
Dörrskylten jag gjorde till cybercropen på Scrappiz, blev en favorit och så fick jag två beställningsjobb på köpet :)
LOn gjorde jag på scrapträffen i Halmstad i söndags.. (himla trevlig dag, förresten!!)

    

Annorlunda utmaning

Gunvors blogg hittade jag en kul utmaning: att "googla" bilder utifrån vissa nyckelord om sig själv och välja den första bilden i varje sökresultat. Så,  här är en presentation i bilder (utvalda av Google)  av mig själv:

1. Så mycket fyller jag nästa gång
image125

2. Min favoritfärg
  (inte speciellt rosa....)

3. Mitt mellannamn


4. Det senaste jag åt

5. Dålig vana


6. Min favoritfrukt


7. Min favoritgrönsak


8. Mitt favoritdjur


9. Orten där jag bor


10.  Det mest användbara redskapet i mitt kök


11. Mitt husdjurs namn
  (say what??)

12. Mitt senaste köp


13. Något som gör mig lycklig
*asg* jag måste nog lägga in bilden i klickformat.. jag lovar, det VAR den här som kom upp först! OBS! Jag skrev pyssel och baske mej inget annat..


14. Mitt förnamn
     tar båda..
15. Mitt efternamn


Det vore kul att se en bildpresentation i din blogg också ;)

Nu ska jag se CSI repris o sen är det dags att sussa, så jag orkar pyssla hela dan i morrn :) natti..

Ett litet album och träffuppladdning

Det här paperbag albumet gjorde jag till en person som hjälpt mig på vägen under våren.. ett bollplank kan man kalla honom. Ett mycket bra sådant oxå..

       

Texten på tagen innuti är en tacktext. Har använt stämplar från Cherry Pie, Crafty Individuals, Tim Holtz, October Stamps o så alfabetsstämplarna.. Bakgrunden bakom pusselbitarna, är maskeringstejp som jag distressat med chalk o distressrefiller. har även duttat lite guld med alko-inks, men det syns inte på bilden..

Har inte orkat pyssla nåt idag.. (har några små projekt på gång, men inte orkat göra nåt idag) var så trött efter jobbet (och innan..) så ikväll har jag bara slöat. Vår sedvanliga tacofredag klarades av direkt när jag kom hem o sen gick Lasse o vilade inför jobbet. Jag o Lukas vilade på soffan o sen har jag mest "Neopetsat" o klurat på scraputmaningarna tills på söndag.
mmm.. jag ÄR redo.. snart ;) *SvampBob citat*

Just nu sitter jag o väljer ut några foton jag tänkte framkalla i morron, till scrapträffen i Halmstad på söndag.
Ser fram emot den jättemycket! Det är ju inte var dag man åker på träff på annan ort.. :)
Har börjat skriva packlista o kom-ihåg, så jag ska kunna packa i lugn o ro i morron kväll. Sedan bär det av i svinottan på söndag morron.

Så nu är det nog bäst jag knoppar in, så jag inte vrider helt om på dygnet.. natti natt på er...

Utmanande

Hoppade på denna utmaning som jag läst hos flera av er andra..

Tre saker jag inte förstår:
* Varför jag inte kan bli bättre på att organisera mej..
* Varför det finns så mycket missunnsamhet omkring oss
* Varför människor lyssnar mer på skvaller än tar reda på fakta

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
* Kameran
* div "junk"
* En burk Panodil

Tre saker jag gör just nu:
* Spelar
Neopets
* Kollar mail
* Lyssnar på Anna Ternheim

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
* Åka till USA
* Få ordning här hemma
* Jobba med det jag kan o trivs med

Tre saker jag kan göra:
* Prata i telefon... LÄNGE!
* Spela datorspel
* Sy

Tre saker jag inte kan:
* Åka karuseller.. läskigt
* Ekvationer - rena grekiskan
* Prata så bra engelska som jag skulle önska

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
* Tystnaden
* Mig ;)
* Bra musik :)  Depeche Mode, Kent, Anna Ternheim, Clan of Xymox.. just för dagen

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
* Vill bli bättre på bildredigering
* Fota bättre
* Uthållighet

Tre favoriträtter:
* Thai-buffé
* Pizza
* Tacos

Känner ni er sugna på en utmaning, så hoppa gärna på tåget!
image120

Äntligen scrappat

Ja nu var det ett tag sen faktiskt, men dom här pappren är bara för söta o jag visste precis vilken bild jag skulle välja. Har fått låna en bild på Lisas lilla Matilda i härligt limegrönt o rosa..
Första gången jag använde ett bling-papper som grund, men det blev ju inte tokigt alls! Känner mej mycket nöjd med färgerna.. turkost är nåt jag verkligen gillar just nu. Blingstenarna syns inte så bra, men dom finns där iaf :)  Allt material hittar man på
StoryHouse.



Lottat var det här!

Då var lottningen avgjord.. ;)  Det var en mycket opartisk (läs ointresserad) deltagare som fick "dra" vinnarlotten!
Jag skrev alla namn på små lappar o knölade ihop till bollar, sedan skakade jag mycket omsorgsfullt om burken, trissade upp Lukas till max och sen kastade jag ut alla bollar på golvet. Den lott han hoppade på först o luktade/petade på fick bli vinnaren :)  Allt för att det inte skulle bli nåt fusk *fniss*

Och jag måste verkligen säga..
Cina, spela på lotto i helgen!! Du verkar verkligen ha matjord i fickorna nu.. Det blev din "boll" som Lukas valde!!  whohooo.. GRATTIS! :)  Dina plastfickor kommer på posten efter helgen!

Idag har vi haft Öppet hus på StoryHouse, himlars vad mycket folk det varit! Skitkul såklart, men mina fötter är nere för räkning!  Även i morrn är det massor av erbjudande, så ni som inte kunde komma idag, borde passa på då!
Jag är där hela dan ;)

I morron kväll ska jag dessutom till Malmö och se The 69 Eyes.. mmmm...finska puddingar :P  Eftersom vi inte kommer iväg till tyskland på gothfestival i år, så får man vara glad för det lilla.. Jag kan ju bjuda på ett smakprov kanske ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Ukv212HjVYY
http://www.youtube.com/watch?v=IZbm0c5RDzo&mode=related&search=

Idag kom nya Magnoliastämplarna oxå.. och gissa vad!!? Jag blev tvungen att köpa några stycken.. surprise :D
fast nu kom jag på att jag glömde köpa katten.. den måste jag ju ha såklart!! En Lukasstämpel :)
image118 
Nä nu får jag ta o städa lite här.. måste få ordning på skräphörnan nu, så jag kan ha alla grejer på ett o samma ställe. Ha en skön helg!

Just ja.. min trädgårds- och inredningsblogg är äntligen klar.. 
http://hellabella.blogg.se/livatpalandet/


Ta en lott vettja! :)

Idag har jag rensat ytterligare här hemma i "skräp-hörnan" ...
Detta resulterade i en hög QK plastfickor (EZ store die sheet) som jag inte behöver.
Och eftersom dom säkert kommer till mer nytta hemma hos någon annan av er, så tänkte jag lotta ut dom här i bloggen.

Det är 4 st fickor för 16 dies och 2 fickor för 8 dies.
Alla använda, men inte trasiga.  (OBS! ej pärmen, bara fickor)
Dock kan något enstaka katthår följa med som en bonus ;)
Bland er som skriver en kommentar på detta inlägg, drar jag en lycklig vinnare på fredag, som får allihopa.

image117

Scraphelg o Valborg

Här har man längtat efter cybercrops och vad händer.. jo det kommer 3 st på samma helg! och dessutom.. jag får ingenting gjort :/  Påbörjade flera projekt, men inget som ville sig riktigt.. En endaste LO gjorde jag i söndags, men det var det hela. Men jag har fått massor av ideér, så jag ska ägna denna vecka åt att testa en del nya "trix"



I övrigt.. ja jag har varit trött, trött, trött.. jäkla pollen! Hade tänkt idka trädgårdsarbete under förra veckan när det var så fint, men jag har inte haft nån ork alls till det. Jobb o vila, det var det hela typ :)
Däremot har jag omorganiserat mitt "skräp-hörn" ! Alltid nåt.. inte helt klart än, men jag har köpt mer förvaringslådor o ska hitta ett bättre sätta att organisera min ständigt växande stämpelsamling..

Idag är det Valborgsmässoafton, men här i skåne känns det inte som nåt märkvärdigt. Har inte hittat en enda brasa i närheten.. I norrland, där är det eldar, stora som små, i vart enda litet kvarter o byhåla. Saknar att stå där vid elden o småfrysa lite sådär. Man ska stå där o huttra med sin överkokta varmkorv och huka sig för ungarnas smällare. Det hör lixom till.. Så idag har jag mest slappat faktiskt. Städat lite här hemma o så bara.

I förra veckan var jag och hälsade på Lisa o bebisen, med kameran i högsta hugg. Vi poserade o fotade och det vart en hel del fina kort faktiskt. Hon sov snällt hela tiden, så det var inga protester. Ett litet smakprov kommer här
image116 

Jag kunde inte hålla mej, utan var tvungen att photoshoppa lite när jag kom hem :) (Blomman är på riktigt.. hon var så söt med blomma bakom örat)

Dags att sova nu. I morrn ska jag ta tag i ett par viktiga måsten som jag dragit på.. länge! 
..ooh hjälp!! jag får inte glömma att deklarera oxå..