Päron

Vilken vecka det har varit! Massor av folk har det varit på StoryHouse och dessutom planering av scrapträff, men det är roligt, så det är synd att klaga :)
Så kul dessutom att många är helt nya och knappt hört talas om scrapbooking... det växer ganska snabbt kan jag säga! En dag kvar att jobba, sen ska jag umgås med la mamaaa och la papaaa :) Dom är på väg neråt o kommer i morrn.
Sist mamma var här ( i påskas) så stämplade vi på tändsticksaskar. Hon håller normalt sett inte på med varken scrap el stämpling, men tyckte det var rätt kul o skulle gärna prova mer.
Vi gjorde varsin, fast lika.. ;) hon härmade mej i detalj typ.. hehe.. Min är den till höger o mamsens till vänster.
Visst var hennes första försök med distresserna duktigt!?



På söndag kommer svärföräldrarna (Hej Ann-Christine!! ;) ) och så ska vi greja ute i trädgården igen.. det behövs verkligen, för jag har inte orkat göra ett nå sen dom var här sist *skäms på mej* Men nu när vi är fler, så ska vi nog få ordning på "torpet" . Ska komma ihåg att fota mer den här gången oxå!
Svärmor har jag dessutom lockat ner i både scrap- och stämpelträsket, så jag har så smått börjat omvända släkten :D

Ja och i vanlig ordning.. jag har ju inte tillräckligt med stämplar image173 .. så har jag shoppat av dom nya Magnoliastämplarna vi fick in idag. mm.. kunde inte låta bli..
En bänk och gräs tyckte jag att jag behövde! Hade lagt undan flames först, men jag ska fundera lite till på dom tror jag.. ett par till oxå, som ligger "under fundering" men jag får nog behärska mej lite..

Nä.. nu får jag ta o krypa till kojs tror jag.. en envis huvudvärk ska få mothugg av mr Panodil och sen är det lite tv o sovdags :)

Ha en skön helg!! 
image175

Det var inte snabbt..

..men ganska långsamt jobbat ;)  80tals träffen vi hade på StoryHouse i våras var supertrevlig o jag vet att många varit nyfikna på bilderna. Jag har varit både seg o lat, men nu äntligen, har jag tagit mej i kragen och lägger upp dom här :) Håll till godo, här kommer ett gäng superscrappare i fantastiska munderingar!



Jag hoppas jag fått med dom flesta.. tyvärr vart väldigt många bilder suddiga och dåliga, så det här är vad som blev åtminstone visbart i kvalité. och nej.. det finns inga bilder på mig själv, eftersom det var jag som var papparazzi ;) Om nån råkat få med mig på ett hörn av sina egna kort, så hojta gärna till! det är alltid kul att ha nån bild på sig själv oxå..

Nattugglan

Idag har det inte hänt mycket här hemma.. Jo jag har städat undan lite här inför Lasses födelsedag, men jag har varken varit kreativ eller utanför dörren. En sån riktigt seg dag, när man varken vill eller orkar nånting. Känns lite bättre nu iaf (ja, det är ju mitt i natten.. det är ju då vi nattfjärilar är som effektivast *fniss* )  Fast nu är det CSI nattavsnitt som hägrar, så jag ska ta o stänga ner här nu.. har redan missat lite av det..

Ett kort kan jag bjuda på iaf.. ett grattiskort jag gjorde för ett tag sen. Allt material finns på
StoryHouse



suss gott.. image158

Mera kort..

Helgen har fortsatt i kortmakandets tecken.. förkylningen kommer o går, men jag orkar sitta upprätt iaf ;)
Här är gårdagens skörd:

     

Okej, det sista kortet, röd/svarta grattis, gjorde jag för några månader sen.. Hänger för tillfället på StoryHouse
Dom andra gjorde jag igår.. det första är lite otippat för att vara jag, gult, men jag måste erkänna att gult inte är så fult trots allt. Det andra är kanske något oansenligt, men jag har använt DDT (har jag för mej att det heter) distressat med dynor direkt på pappret i beige o rosa. Stämplat med svart ovanpå o sen duttat med guld. Texten har fått lite 3D-lack på sig oxå.
Flickan vid staketet (hÄnglar) har jag fått låna av Pernilla (tack!!) och staketet är köpt hos Easer. Pappren är helt nya från MME - Tres Jolie o så otroligt fina!
Sista kortet.. Magnoliastämpel, har jag använt "ludna" rub-ons! fatta.. hur coolt som helst! Finns på en butik nära mej ;) Grattis är även det rub-ons från American Crafts.

Är lite seg annars idag.. huvudvärk.. tror det kan ha nåt att göra med det extremt mörka molnet, som hänger som en ond ande ovanför vårt hus image153 Planen var nog bio ikväll, men som jag känner (o Lasse, som är lite bakis) just nu, så vete fasen.. får kanske avvakta till i veckan. Har en fribiljett att hämta ut på mitt biokort o det gäller bara måndag-torsdag, så det vore kanske en plan..

En annan plan är att planera semestern.. vi kommer att åka hem till norrland, vet bara inte exakt när än. Dags att börja klura tror jag.. tiden går undan så det ryker om det!

Nä, man får väl gå tillbaks till pysselhörnan.. bäst att smida medans järnet är varmt, typ.. image154
Ja ja.. jag ska sluta pladdra o gå nu!

UPPDATE:
Jaja.. nu har ni fått ha lite roligt på min bekostnad idag då tjejer image156  hehe.. (törs baske mej inte skriva fel, när man vet att stämpelgurun Gunvor läser här ;)
Nej, jag har inte använt DDT  image155 utan helt riktigt DTP!! direct to paper... så ska det vara! :)

Flitiga fingrar

Idag har här scrappats.. jäklar i det! Har hunnit med 2 kort + färdigställt ett gammalt, scrappat en LO o håller på att göra klar en annan. Så kul när det flyter på och man kan sitta i lugn o ro. Tänkte fortsätta en stund till, men sen ska jag se Psyche som började på 5:an förra veckan. Rätt rolig deckarkomedi-serie faktiskt.

I morrn är det jobb, men planen är att fortsätta pyssla i helgen.. det ska regna och jag har en skitfräck idé på gång.
Här kommer dagens kortsamling..

   

Båtkortet är till pappa, som fyllde år för ett tag sen.. han har inte fått sin present än :/  men snart kommer dom hit, så vi får fira oss allihop då :) Båten på bilden är så perfekt till honom! Den ser exakt ut som hans fiskebåt. Den o måsen kommer från Arkivet. Grillkortet är bara för att.. och hästen gjorde jag på scrappiz-träffen i våras, men jag har gjort klart det helt nu.
Dagens LO var till en tävling på scrappiz med "Band-tema" kunde inte passa mig bättre.. jag med min kasse band :D  Det här temat o bilderna var givet till skissen vi skulle använda oss av! Tyvärr hann jag inte få mina foton i tid, så jag har skrivit ut på papper själv bara.. men det går ju det med.
Bilderna är från Stockholm Pride 2005. Hoppas det tajmar så vi kan åka dit i år igen.



Nu ska jag kolla vidare på  Doobidoo o göra klar den andra LOn :)

Scrap o snuva

Idag är en perfekt dag för att sitta inne (med gott samvete) och scrappa.. mulet, lite regn o förkylning.. en perfekt kombination :) Just nu sitter jag o grejar med en utmaning som ska vara klar till i morrn, men jag har glittrat o 3D-lackat, så jag kan inte ta i nånting förrän det torkat.

Tänkte köpa en stämpel igår när jag var på Panduro, men den verkar vara slutsåld :(  står så på deras hemsida oxå tyvärr.. om nån har den o vill sälja, så hojta till bara! :D  Den hör till nåt kit med Tilda-stämplar, så jag kan för all del köpa hela kitet, men det är den här jag helst vill ha ;)

image143

Nä fy, här får jag inte fastna... måste fortsätta med min LO..

glöm inte..... *pekar på stämpeln*  image144

Det är sååå varmt!

Jag skulle ha varit iväg o köpt minneskort till kameran idag, men jag orkade bara inte.. Man ska väl inte klaga på värmen eg, men jag pallar inte 30 grader *puh* Har hållit mej inomhus hela dan, sånär som en tripp till brevlådan, så foton kommer senare! Klockan är 23.30 alldeles strax o det är fortfarande 19 grader ute..

Klämmer in en bild på en LO jag gjorde för ett bra tag sen (det är flera kort o LO som står på StoryHouse som jag inte fotat än..)

 (har blurrat ansiktena, eftersom det är "lånade" töser) :)

Min hals är rivig o jag nyser hela tiden :/ Har nog åkt på Lasses envisa förkylning nu.. har klarat mej rätt bra hittills, men sommaren är nog inte favvotiden att bli sjuk på iaf.
Apropå sjuk, så mår lille Lukas inget vidare.. Han har kräkits flera dar i rad nu o det är inte som vanligt, hår o slem, utan mer. Har fått lite olika besked om vad det kan vara, så nu ska stackarn vara fastande 24 timmar o sen ska vi prova med pyttesmå portioner för att se om han får behålla maten. Kan vara matallergi o eftersom vi provat lite olika nya sorters mat på sistone, så kan det vara rätt troligt. Mår han inte bättre i slutet av veckan, så ska jag ringa veterinären. Jag lider med han när han traskar runt i köket o undrar var fasen hans matskål är.. dessutom är han rätt brydd över att det står byttor med vatten överallt på golvet, eftersom han måste ha rikligt med vatten. :)

Hade tänkt göra ett par kort idag, men det kom helt av sig.. Har photoshoppat halva dan, så jag är näst intill fyrkantig i ögonen nu :) Snart dags att (försöka i värmen) sova, men först måste jag neopetsa lite ;)
Joo.. Neopets ÄR kul!.. och beroendeframkallande  ;)  www.neopets.com

hajj på er!

Det känns ingen skillnad!

Jaha, då var jag ett helt år äldre.. det känns nog ingen skillnad.. Lustigt att folk frågar hur det känns eg! Jamenar.. igår var jag inte ett helt år äldre, men jag kände absolut inget när klockan blev över midnatt ;) Så, nä.. det känns nog ingen skillnad att bli äldre, så länge man känner sig ung i sinnet (seriöst Hella.. hur pretto lät inte det där då!? *urk*)
image141
Och inte blev jag vuxen i år heller :D så bra, då kan jag fortsätta leka med Barbie ett tag till!
Dagen har varit lugn o skön iaf. Inga släktingar från norrland, däremot paket o blomstercheck från mamma o flera glada SMS o samtal. Släkten här nere vilar upp sig tills om några veckor, för då fyller Lasse "gubbe" . För en gångs skull, är jag helt oskyldig till kalasplanerna! Har inte den blekaste aning om vad som kommer att ske och det känns lite konstigt, men samtidigt skönt. Det blir inte något firande här hemma iaf o han ska fira tillsammans med en barndomsvän.. så jag väntar med spänning på att höra vad dom klurat ihop!

Vi bestämde oss att skippa presenter till varann i år och i stället har vi varit och köpt en fin, dyr och efterlängtad present till oss (mest mig hehe)
image140
Äntligen en snajskamera!!  Just nu sitter batteriet på laddning och i morrn ska här lekas paparazzi *whohoo*
Jag är så himla glad för den!

Men varmt är det iaf.. när det är typ 30 grader varmt, då är jag helst inomhus! Idag har vi varit ute o handlat en sväng o sen har jag legat på soffan o pustat halva eftermiddagen. Borde ha druckit mer vatten, men men..
Vi åt en god middag bestående av varmrökt lax, färskpotatis o kall dillfraiche med ruccola/fetaostsallad mm..
En ganska trivsam dag vill jag lova, trots att vi inget kalas hade :)

Nu ska jag gå o klappa lite på min fina kamera igen..  hajj!

Den gröna...

Nu är tävlingen avgjord, där jag skickat in mitt "annorlunda" bidrag.. ett par pikar här hemma om att jag blivit tävlingsinriktad, tycker jag kanske inte riktigt stämmer.. ;) normalt skickar jag inte in till nästan några tävlingar alls. Men.. denna gång hade jag turen med mig igen och JiPPII!! Jag vann! två gånger på samma månad! Helt otroligt.. Är så glad o nu fick jag ännu en liten vinnarpeng att handla för.. *shoppa shoppa* TACK Sykompaniet, för att ni valde min älva :D

     

Eftersom jag är lite lat, så kopierar jag in bidragsbeskrivningen från tävlingen här:
Den gröna älvan

"Jag som normalt scrappar eller stämplar, tänkte få visa upp en annan sida av mig själv.. jag har nämligen sytt en hel del innan jag började scrappa.  har tagit en helt vanlig Barbie med risigt hår, knallblå ögon och cerisa läppar och målat om henne helt. Jag har bytt färg på ögonen och lagt på helt ny makeup på henne.
Detta är målat med akrylfärger och fixerat med 3D-lack. Det här är en teknik som är stor i USA och kallas Barbie Repaint/Remake. 
 
Håret har fått sig en genomkörare med balsam, kamning och slutligen en kokpermanent (ja jag vet.. helt galet va!?) efter det har jag flätat det i massor av små flätor som jag satt upp i en uppsättning som är fastlimmad och nålad på plats. Har dekorerat med knappnålar och små primablommor.

Den gröna klänningen är sydd i två lager. Det ena är en camouflagefärgat crepetyg som har ett lager grönt organza utanpå. Kjolen är sydd med släp och har riktigt liv upptill.
Korsetten är helt figurföljande och gjord på en grund av plast, som är klädd med det camouflagefärgade tyget och sedan organza utanpå. Har dekorerat med lampdekorationsband + smala sidenband och slutligen har jag lagt på glittrigt Stickles på banden för lite extra glamour ;)
 
Vingarna är tillverkade av tunn ståltråd och den gröna organzan. Har format dessa för hand och sedan klätt med tyg. Har även här använt Stickles som glitterdekoration.

Alla mönster till klänning, vingar o korsett har jag ritat själv på fri hand.  

Min  gröna älva  har jag velat göra ett längre tag. Tävlingen var sparken i baken jag behövde och jag är väldigt nöjd med mitt bidrag. Det blev precis som den idé jag hade i huvudet från början."


OMG!!

Kolla kolla.. jag har köpt stämplar och dom är såååå jäkla snygga! Dessa o en hel drös andra kom till StoryHouse idag.  Jag måste gå på en gång igen, men jag ville bara visa, för jag är så glad för mina stämplar. Nu ska jag sätta mej o prova dom :D
image135
Hajj!

Äntligen, present klar!

Efter en snabb runda på en butik näst intill hemma i byn, så hittade jag precis en jätteperfekt 30års present. Eftersom jag inte tror min svägerska brukar läsa bloggar, så kan jag skriva vad här.. men OM du råkar kolla nu Terece, så får du faktiskt kolla åt ett annat håll!! ;)

Vi köpte en fin picnickorg med tyg innuti, i den ska vi lägga en chokladfonduegryta som jag hittade på samma butik (dom gillar tobleronefonue jättemycket nämligen!) Sedan kompletterade vi med en mörk chilichoklad, en mörk med 60% cacaohalt, toblerone (såklart..) en påse marschmallows, en burk körsbär i madeira o i morrn ska jag köpa lite frukt och rån att fylla upp med. Känns som det blev en rätt lagom o bra present. Ska se om jag hinner ta en bild innan jag ger mig iväg i morrn.
Får se hur pigg jag är bara.. veckan har varit dryg.. både kurs i måndags o torsdags, scrappade hela onsdagen på jobbet med sällskap, återbesök på smärtrehab idag, jobb i morrn, sedan kalas till.. ja säkert mitt i natten.. söndag kommer jag nog att vara gaaaanska trött.

Vet fortfarande inte om jag får visa mitt "annorlunda" tävlingsbidrag än, så jag väntar några dar till..  tills dess kan jag visa ett kort jag gjort till
StoryHouse för ett bra tag sen, men den har nog inte kommit in här än..

   Ha en skön helg!